Texture analyzer (textureometer) /
Equipment Functionality:
- The texture analyzer allows fundamental, empirical and simulating tests to study the rheological properties of solid fats, viscous liquids, powders and granular materials.
- Tests are carried out by single or cyclical effects on the test sample by compression, cutting or stretching.
- During the test, at each moment of time, the force is measured, which must be applied for deformation, up to a given moment of completion of the test.
- The obtained dependences make it possible to evaluate hardness, elasticity, strength, viscosity, fluidity, consistency, adhesion, and other rheological parameters of the samples, which make it possible to ensure the most accurate and complete requirements of the consumer of the finished product.
Technical requirements:
- LOAD RANGE 0 - 4500 g.
- LOAD ACCURACY Above 0.5% of full scale
- PLACEMENT RANGE 1-75 mm in 0.1 mm increments
- ACCURACY OF ACCOMMODATION / - 0.1 mm
- INSTALLATION RESOLUTION 0.1 mm
- TEST SPEED RANGE 0.01 - 10 mm / s
- SPEED ACCURACY Above 0.1% of target speed
- TEST MODES: Single-cycle compression test (using a metal cylinder), string cut test, three-point bend test, direct extrusion test. - The presence in the set of appropriate sensors and devices for testing margarines, fats, cookies, shortcrust pastry, including:
TA11 / 1000 - a cylindrical nozzle for testing margarine plasticity
Service and technical support:
- Delivery of equipment to the city of Saratov;
- The goods are delivered within 60 (sixty) days from the date of conclusion of the contract;
- Warranty service (at least 12 months after commissioningCollapse
Текстурный анализатор (текстурометр)/ Функционал оборудования: - Анализатор текстуры позволяет проводить фундаментальные, эмпирические и имитирующие тесты для исследования реологических свойств твердых жиров, вязких жидкостей, порошков и гранулированных материалов. - Испытания проводятся путем однократных, либо циклических воздействий на испытуемый образец путем сжатия, перерезания или растяжения. - В ходе теста в каждый момент времени измеряется усилие, которое необходимо приложить для деформации, вплоть до заданного момента окончания теста. - Полученные зависимости позволяют оценить твердость, эластичность, прочность, вязкость, текучесть, консистенцию, адгезию и другие реологические параметры образцов, позволяющие обеспечить максимально точно и в полном объеме требования потребителя готовой продукции . Технические требования: - ДИАПАЗОН НАГРУЗКИ 0- 4500 г. - ТОЧНОСТЬ НАГРУЖЕНИЯ Выше 0,5% полной шкалы - ДИАПАЗОН РАЗМЕЩЕНИЯ 1-75 мм с шагом 0,1 мм - ТОЧНОСТЬ РАЗМЕЩЕНИЯ +/- 0,1 мм - РАЗРЕШЕНИЕ ПРИ УСТАНОВКЕ 0,1 мм - ДИАПАЗОН СКОРОСТЕЙ ИСПЫТАНИЯ 0,01 – 10 мм/с -ТОЧНОСТЬ СКОРОСТИ Выше 0,1% заданной скорости - РЕЖИМЫ ИСПЫТАНИЙ: испытание на сжатие с одиночным циклом (с использованием металлического цилиндра), испытание образца на отрезание струной, испытание образца трехточечный изгиб, тест "прямая экструзия". - Наличие в комплекте соответствующих датчиков и приспособлений для тестирования маргаринов, жиров, печенья, песочного теста, в том числе: ТА11/1000 - цилиндрическая насадка для испытания маргарина на пластичность Сервис и техническая поддержка: -Доставка оборудования до г.Саратова; -Поставка товара производится в течение 60 (шестидесяти) дней со дня заключения договора; -Гарантийное обслуживание (не менее 12 месяцев после ввода в экспл